سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان ، شناختن به دل است و اقرار به زبان و با اندامها بردن فرمان . [نهج البلاغه]
در ساحت اندیشه
 
در جبههی جنگ علیه خدا «سمت خدا» باشیم

بسم الله الرحمن الرحیم

خواست جمعی:
در جبهه‌ی جنگ علیه خدا «سمت خدا» باشیم

 

میدان جنگ نیمه‌سخت اقتصادی بین دو جبهه‌ی حق و باطل، عجین با تاریخ انسانیت است. آن‌جایی که معیشت و تأمین معاش، میدان زورآزمایی است، سخت‌ترین امتحان‌های الهی شکل می‌گیرد؛ آن‌جایی که صداقت انسان در اعتماد و توکل بر خدا به معنای واقعی کلمه سنجیده می‌شود. جهان امروز، جهان جنگ اقتصادی است. شیطان در این مبارزه‌ی تاریخی با بسط «پول» به مثابه خون در رگ‌های جامعه، و تأسیس قبله‌گاه بانک و مَطاف بورس، انسان را به برده‌گی خود برده است. امروزه قدم به قدم معیشت مردم با پول گره خورده است. فرهنگ، وام‌دار پول است، سیاست، وام‌دار پول است، آموزش، وام‌دار پول است، تربیت، وام‌دار پول است، هر چیزی وام‌دار پول است. پول، هرگز نمی‌خوابد! پول، خداست! اگر اراده کند، می‌شود، و اگر نخواهد هرگز!

پول برادر کوچک رباست؛ و«ربا» ذات بانک است. بیش از هفت قرن نیست که ربا، برج و باروی بانک را پناه‌گاه خود کرده است تا در تار و پود زندگی مردم بخزد و با وام‌دار کردن همه‌چیز، بندگی شیطان را تسرّی دهد. ربای فردی، در قالب بانک، به ربای جمعی و سیستماتیک تبدیل شده است. بانک قبله‌گاه مردم گردیده و سجده بر آن واجب است! بدهی بر روی بدهی؛ بیش از 50 هزار میلیارد دلار بدهی جهان نتیجه‌ی چنین ساز و کاری است. امروز، ثروت‌مندترین کشورهای جهان، بدهکارترین کشورهای جهان هستند.توسعه‌یافتگیِ امروز، مساوق با بدهکاری و وام‌داری شده است. رفاه، عجین با ربا گردیده است. و اما «طمع» دروازه‌ی ورود تهدید رباست که از درون، انسان را برده‌ی این بت مدرن کرده است.

«طمع»، موتور محرک نفس انسان برای توسعه‌ی دنیوی و تک‌بعدی در مال و معاش اوست. طمع، ربا را بسط می‌دهد و ربا، طمع را. اگر طمع از درون، انسان را به حرص فرانخواند، شیطان با ابزار ربا از بیرون هیچ نمی‌تواند بکند. ربا جنگ با خداست. در جنگ با خدا، طمع و ربا ابزار شیطان برای آلوده کردن سفره‌ها و لقمه‌های مردم به حرام است. و از آن بدتر، تبلیغ طمع و رباست. و باز هم از آن بدتر، کار فرهنگی انجام دادن در جمهوری اسلامی با تبلیغ طمع و رباست! این، تضادی ساخت‌یافته در ساز و کار نظام فرهنگی و رسانه‌ای ایران شده است.

«حمایت از مدیران انقلابی برای زدودن فرهنگ سرمایه‌داری» جنبشی اجتماعی است که انزجار و دشمنی خود را با نظام اقتصاد لیبرالیِ پول‌محور اعلام می‌کند و مؤمنین را بر اتحاد و اقدام علیه چنین نظامی فرامی‌خواند. انقلاب اسلامی، «لیبرالیسم سیاسی» را می‌شناسد و در سه دهه عمر خود توانسته تا حد زیادی آن را پیشانی‌سفید کند.

تشت بی‌آبرویی «لیبرالیسم فرهنگی» نیز بر زمین فرو افتاده و تا حد زیادی مرز آن با انقلاب اسلامی روشن شده است. اما آن‌چه از شقوق لیبرالیسم در نسوج جامعه رسوخ کرده و هم‌چنان چموشی می‌کند و چونان درنده‌ای گرگ‌صفت، جان‌های انسان‌ها و ایمان ایشان را می‌درد، «لیبرالیسم اقتصادی و مالی» است.

جنبش مردمی حمایت از خدا در جبهه‌ی جنگ علیه خدا، با امام زمان(عج) و زعمای بر حق او امام خامنه‌ای و امام خمینی کبیر(ره)، عهد بسته است که با بلای فراگیر امروز جهان در لیبرالیسم اقتصادی و مالی، با تمام مکاتب آن از کلاسیک تا نئوکلاسیک، از کینزی‌ها تا نئوکینزی‌ها تا فریدمنی‌ها مبارزه کند و در این زمینه تمام همّ و تلاش خود را به کار گیرد. اعضای این تجمع اعلام می‌دارند تبلیغ ربا و طمع، مانع تعمیق انقلاب اسلامی شده و «ایمان‌زدا» است. در این راستا، عموم مردم را به تقوای الهی دعوت کرده و ایشان را به «روزه‌داری مالی» توصیه می‌کند. صدقه، زکات، خمس، قرض‌الحسنه، و انفاق، از جمله ابزارهای مالی اسلام در چهارچوب اقتصاد اسلامی هستند که احیای آنها بین مردم فریضه است.

این جنبش، استادان دانشگاه و نخبگان فکری را به نظریه‌پردازی در این زمینه فرامی‌خواند و امر امام خامنه‌ای به نخبگان حوزوی در شهریور ماه 1392 در دیدار با اعضای خبرگان رهبری را یادآور می‌شود که کرسی‌های نظریه‌پردازی برای بانکداری بدون ربا را جدی بگیرند. درست در شرایطی که اقتصاد جهان فروپاشیده، اقتصاددانان مطرح و آزاده در جهان، از این سیستم اقتصادی و مالی برگشته و اعلام انزجار کرده‌اند؛ و جنبش «توابین اقتصاد» را به راه انداخته‌اند.  

در این اوضاع پر هیاهو، سکوت قاطبه‌ی نخبگان اقتصادی در ایران، حیرت و تأسف انسان‌های آزاده را برمی‌انگیزد. این، اثبات شده است که امروزه «اقتصاد» نیست که سقوط کرده، بلکه این «علم اقتصاد» است که سقوط کرده است. این تجمع ، محلی است برای اعلام انزجار از علم اقتصاد لیبرال، و در این راستا، استادان و دانشجویان اقتصاد را به توبه و بازگشت از این علم توصیه می‌کند.
اعضای این جنبش در چهارچوب امر به معروف و نهی از منکر، مدیران جامعه را به تقوای الهی توصیه کرده و تبرّی ایشان از این ساختار بیمار اقتصادی را طلب می‌کند. فرض این جنبش بر متدین بودن و معتقد بودن مدیران محترم نظام به ارزش‌های اساسی انقلاب اسلامی است. بر همین اساس، از هرگونه تلاش ایشان برای زدودن ربا، و بساط طماعی شیاطین، و بسط و تعمیق اقتصاد اسلامی حمایت می‌کند. این تجمع، خواستار قطع تمام تبلیغات بانکی و غیربانکی (نظیر تبلیغات سخیف چهارشنبه پولی و ...) که مروج طمع و پول‌محوری در زندگی مردم هستند، است. امروزه فرهنگ مردم توسط شرکت‌های بازرگانی خصوصی و دولتی شکل می‌گیرد نه توسط نظام آموزش و پرورش رسمی یا حتی غیررسمی. هم‌چنین اعضای این تجمع، تلاش مدیران برای ترویج کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌
پردازی در این زمینه را تاکنون ناچیز دانسته و از شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، و مدیریت حوزه‌های علمیه مطالبه می‌کند. اعضای این جنبش، همه‌ی مدیران سازمان‌ها و بنگاه‌های خصوصی و دولتی را به بهره‌گیری از هر میزان دانش تولید شده در چهارچوب اقتصاد اسلامی توصیه می‌کند، و هر گونه اهمال در این امر را بازی در زمین دشمن دانسته و مقوم حرکت شیطان در اغوای انسان‌ها.

ای مؤمنان الهی به یاری دین خدا بیایید و از قیل و قال‌های شیاطین انسی و جنی نترسید: «یَأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ اصْبِرِواْ وَ صَابِرُواْ وَ رَابِطُواْ وَ اتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ(آل عمران، 200)». جنگ امروز، جنگ اقتصادی است؛ جنگ معاش است. تروریسم، در گسترده‌ترین شکل ممکن، در قالب تروریسم اقتصادی و تروریسم مالی ظهور پیدا کرده است. شیطان، تمام‌قد در جنگ علیه خدا به میدان آمده و کجایند مردان الهی که بر عهد و میثاق الهی خود مسئول بوده و وعده‌ی الهی را تصدیق کنند و از درندگی شیاطین نترسند که «الَّذِینَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُواْ لَکُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِیمَانًا وَ قَالُواْ حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکِیلُ(آل عمران، 173)» و با گام‌های استوار خود، پیکر پوسیده‌ی لیبرالیسم اقتصادی و مالی را لگدمال کنند که «یا أَیّها الَّذِینَ ءَامَنُواْ اتَّقُواْ اللَّهَ وَ قُولُواْ قَوْلًا سَدِیدًا(الاحزاب، 70)».

 

و السلام علی من اتّبع الهدی       

اعضای تجمع حمایت از مدیران انقلابی برای زدودن فرهنگ سرمایه‌داری

 

http://hemayat.reba.ir/


 


کلمات کلیدی: اقتصاد

نوشته شده توسط سید محمد باقر اقایی 93/1/30:: 12:5 عصر     |     () نظر
درباره
صفحه‌های دیگر
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
جلوه او
جاءالحق و زهق الباطل
آیت الله خامنه ای
آکادمی مطالعات ایرانی
اسلامیکا
اطلاعات حکمت و معرفت
المیزان
اندیشکده یقین
انجمن ایرانی تاریخ
انجمن منطق ایران
انجمن علمی - پژوهشی تاریخ
انجمن جامعه شناسی ایران
انجمن مطالعات تاریخ شفاهی ایران
انجمن زنان پژوهشگر تاریخ
بانک اطلاعات نشریات کشور
بنیاد دکتر محمود افشار
بنیاد دکتر فردید
بنیاد حکمت اسلامی ملاصدرا
بنیاد دائره المعارف اسلامی
بنیاد بوعلی سینا
بنیاد پژوهشهای اسلامی
بنیاد اندیشه اسلامی
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
بنیاد دکتر افشار
بنیاد دکتر حسابی
پایگاه اطلاع رسانی نقشه راه
پایگاه تاریخی میر طاهر حسینی
پژوهشگاه علوم انسانی
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی
پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات
پژوهشکده تاریخ علم
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
پژوهشکده تحقیقات اسلامی
پژوهشکده باقرالعلوم(ع)
راهنمای فلسفه در اینترنت
دیوان شعرا
رضا داوری اردکانی
رحیم پور ازغدی
حجره طلبگی
دائره المعارف بزرگ اسلامی
کتابخانه تبیان
سایت علمی نخبگان جوان
دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران
فلسفه نو
کتابخانه دیجیتال نور
مجلات تخصصی نور
مجمع عالی حکمت اسلامی
مجله سمات
هم اندیشی
علم دینی
وبلاگ نویسان ارزشی
سایت تخصصی تاریخ اسلام
فلسفه و عرفان اسلامی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
علوم اجتماعی اسلامی ایرانی
کانون اندیشه جوان
تاریخ نوشت(دکتر عبدالله ناصری طاهری)
ترجمان
دکتر ابراهیم دینانی
دبیرخانه انجمن های علمی حوزه
دانشگاه و فرهنگ
دکتر مهاجرنیا
مرکز تحقیقات امام علی(ع)
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
موسسه مطاعلات تاریخ معاصر ایران
موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
مرکزتحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی
موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) روابط
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
عبرت پژوهی تاریخ
فرهنگ امروز
حکمت نوین اسلامی( خسروپناه)
علوم اجتماعی اسلامی ایرانی
فرهنگستان زبان و ادب پارسی
فرهنگستان علوم اسلامی قم
پژوهشگاه دانشهای بنیادین
طاقچه
چوک
فلسفه شریف
دکتر حسینعلی نوذری
دانشنامه جهان اسلام
بنیاد سمات
شورای گسترش زبان وادبیات فارسی
کنگره پیشگامان پیشرفت
فتوح اندیشه
فرزند ازادی
علی صفاری حائری
فلسفه علم هگل
کتابخانه ملی ایران
کتابخانه مجلس شورای اسلامی
مطالعات میان رشته ای در علوم انسانی
موسسه شیعه شناسی
مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی
مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی
مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما
معرفت
موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
نقشه راه
Institute of Historical Research (IHR)
The Center for Teaching History with Technology
Islamicwisdom
socialhistory
social science reaserch network
jstor
ProQuest
آرشیو یادداشت‌ها