سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نزدیکترین مردم به پیامبران، داناترین آنان است به آنچه آورده اند . [امام علی علیه السلام]
در ساحت اندیشه
 
یک وزیر در یک مسجد

به نام خدا

 

چهارشنبه 7/12/87 جناب آقای صفارهرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسجد خداداد واقع در بزرگراه شهید محلاتی حضور یافت و ضمن ادای فریضه نماز پس از سخنرانی امام جماعت مسجد سخنانی ایراد کرد.

او در این سخنان خود از نقش مسجد در تاریخ صدر اسلام و جوامع اسلامی و همچنین ایران گفت. و اینکه در تاریخ همیشه مسجد برای بنای یک شهر یا روستا وآبادی نقش محوری داشته است. نقش مسجد در دوره پیامبر و پس از آن در کشور اسلامی همیشه محوری بوده و تنها مکانی برای عبادت نبود. او در ادامه به انتقاد از شهرسازی امروزی پرداخت که ابتدا شهر ساخته می شود و سپس به فکر ایجاد مسجد، مدرسه و مراکز خدمات عمومی می افتند. و البته این را هم افزود که مدتی است که در کشور تصمیم گرفته شده که در ایجاد شهرهای جدید ابتدا این مکان این مراکز مشخص شوند و سپس بر اساس آن نقشه شهر طرح ریزی شود.

آقای هرندی این را هم بیان کردند که این دولت، دولت مسجد محور است و این را ناشی از اندیشه های رئیس جمهور دانستند. نشانه آن هم افزایش بسیار زیاد بودجه مساجد در این دولت می باشد. او همچنین به مقایسه توجهات جمهوری اسلامی و پایگاه بودن مسجد در دوران انقلاب و دفاع مقدس نسبت به مسجد سوزی دوره طاغوت (مسجد کرمان) پرداختند. او درپایان به خدمات ارائه شده در مسجد خداداد اشاره و از امام جماعت آن تشکر کرد. پس از آن شخصی سوالی کتبی به آقای وزیر داد یه این مضمون که از او نسبت به خبر منتشر شده از ایشان مبنی بر مجاز بودن به بازگشت به کشور برای خانم بازیگری که در هالیوود بازی کرده است(گلشیفته فراهانی). آقای صفار هرندی هم ضمن رد این خبر گفت که البته کشور به روی هر هموطنی باز هست حتی اعضای گروهک منافقین اما با این شرط که در صورت کشتار مردم محاکمه و در غیر اینصورت با رافت اسلامی رو به رو خواهند شد و آخر سخن اینکه درهای کشور به روی هیچ ایرانی بسته نیست. او همچنین اضافه کرد که البته این خانم بازیگر باید طبق ضوابط پاسخگوی عمل خود باشد. سپس شخصی شفاهی سوالهایی در مورد انتخابات و موضوع مبلغ پولی که این روزها توسط مجلس مسئله روز شده پرسید.جناب وزیر هم اینگونه پاسخ داد که در انتخابات مردم خود باید به هوش باشند همچنین به حمایت برخی اشخاص معلوم الحال که به ایجاد شبهه هایی در دین و توهین به مراجع می کنند از برخی کاندیداها انتقاد کرد و خواست که این نامزدهای انتخاباتی نسبت خود را با اینگونه افراد منحرف مشخص کنند.

البته پس از پایان مراسم برخی اطراف او جمع شدند و سوالاتی کردند مثل شخصی که نسبت به وضع فرهنگی جامعه و جوانان ایرادی گرفته بود و وزیر هم در جواب گفت که نباید به جوانان طوری برخورد شود که به جای جذب شدند از ما دور شوند و بیشتر به دام رهزنان فرهنگی بیفتند. او همچنین خطر ماهواره و برخی سایتهای اینترنتی را متذکر شد و اینکه در خانه ابتدا باید پدر و مادر خود به مضر بودن این مراکز ترویج انحراف واقف شوند سپس از فرزندان خود حمایت کنند. سوالات دیگری از جمله وضع فیلمهای سینمایی هم شد.

پس از خروج از شبستان مسجد و تصمیم بر بازدید از بخشهای مختلف مسجد ابتدا شخصی درخواست کرد که ایشان از مسجد دیگری هم دیدن کند اما وزیر این دعوت را رد کرد.نمی دانم شاید به دلیل کمبود وقت ویا طبق گفته خودش شاید با رفتنش مشکلات مسجد بیشتر شود.  سپس خانم جوانی با یک ضبط کوچک سوالی از وزیر پرسید و جواب خود را دریافت کرد. در راه گاهی عابران با دیدن وزیر متعجب می شدند که وزیر اینگونه راحت با مردم در حال قدم زدن است. وزیر از درمانگاه، زمین ورزشی و مجموعه فرهنگی شامل باشگاه ورزشهای سالنی و کتابخانه هم دیدار کرد. در دیدار از کتابخانه وزیر ضمن بیان توجه رهبر نسبت به رمان از چاپ 200 عنوان رمان و دیوان شعر در مورد انقلاب و دفاع مقدس و ایجاد شرایطی برای تحویل این کتابها به کتابخانه های کشور خبر داد. او همچنین با بازدید از قرائت خانه مسجد از نزدیک با چند نفری که بیشتر محصل و یا کنکوری و مشغول مطالعه بودند، پرداختند. شخصی از اهالی مسجد هم که در تاسیس یک سایت اینترنتی به مشکلاتی برخورد کرده بود از ایشان طی نامه ای کمک خواسته بود که جناب وزیر هم ایشان راهنمایی لازم کرد. در نهایت هم با خداحافظی گرم از همراهانش در این بازدید مسجد را ترک کرد. نکته جالب در این بازدید حضور پیرمردی بود که اینگونه که من فهمیدم ظاهرا با پدر آقای صفار هرندی آشنایی داشته است ، با توجه به اینکه وزیر هم در کودکی از اهالی محله ای نزدیک به این مکان سکونت داشته است. این پیرمرد مرتب ضمن بیان تمجیداز پدر وزیر با او رابطه گرمی برقرار کرده بود. همچنین در راه بازدید مادری همراه  دخترش که ظاهرا دختر هم مشکلات عقب ماندگی ذهنی داشت از وزیر درخواست شماره تلفن برای رفع مشکلاتش کرد که وزیر هم از همراهانش خواست تلفن دفتر را به اوبدهند.

در این بازدید دو محافظ او را همراهی می کردند. خوردوی آنها هم یک ماشین پژو 405 بود. البته یک خودروی پلیس هم تا اتمام مراسم در جلوی مسجد قرار داشت.

مسجد خداداد به علت روابط امام جماعتش با نمایندگان و اعضای دولت از سی سال پیش که تاسیس شده تا به امروز حضور برخی وزرا و شهرداران را تجربه کرده است.

این جریان بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از یک مسجد بود. عده ای با انتقاد از روابط صمیمانه و بی ریای رئس جمهور با مردم آنرا دور از شان یک مسول کشوری می دانند. حتی شنیدم شخصی رفتار شاه در برخورد با زیردشتان و نیز نحوه لباس پوشدنش را تمجید کرد و بر اساس آن آقای احمدی نژاد را از نظر ظاهری فاقد صلاحیت یک رئیس جمهور نامید. اما در جواب باید گفت رفتار شاه ناشی نخوت و کبر و غرور همراه با تحقیر ملت و حتی اطرافیانش بود وتعجب م یکنم از این جوان که این غرور را مایه ی افتخار ملت می داند. رفتاری که به صراحت مخالف قران است. اما متاسفانه در بعد از انقلاب هم برخی مسئولین دچار این رفتار شدند که باید تاسف خورد.  حال یک رئیس جمهور داریم دور از غرور و کبر و نخوت اینگونه او را مورد تخطئه قرار می دهند. اینانی که در برابر ملت و زیردستان اینگونه متکبر و مغرور بودند در مقابل دشمن و قدرتمندان حقیر و ذلیل و خاشع بودند؛ حتی برخی در حد یک غلام و نوکر خاضع وخاشع زروگوها و قدرتمندان بی اخلاق و فاسد جهان.  کسانی که از حضور رئیس جمهور مکتبی در دل مردم ناخشنودند به ترویج این تفکرات منحط و ضد دینی خود هستند. اگر حضرت علی (ع) را به عنوان الگو قبول داشته باشیم می بینیم که او در مقابل دشمنان و مغروران و متکبران و مستکبران جامعه قوی و سرسخت و مغرور بود و در مقابل ایتام و افراد ضعیف جامعه خاضع و افتاده. اما مشکل این افراد این است که اساس حکومت اسلامی و حتی اسلام را قبول ندارند. آنها اسلام را مربوط به 14 قرن قبل می دانند و معتقدند که امروزه باید قرائت جدید از اسلام داد و اسلامی ایجاد کرد فاقد روح جهادی و اجتماعی ، اسلامی مطابق با ارزشهای غربی ، اسلامی خاضع و خاشع ابرقدرتهای!؟ روز دنیا و به طور کلی اسلام آمریکایی. در برخورد با این افراد باید ضمن جوابگویی به افکار منحرف ایشان از برخورد فیزیکی تا جایی که ممکناست کناره گیری کرد ، البته باید از امیرالمونین علی (ع) هم از شجاعت و اقدام انقلابی در تصحیح کجرویهای و جرایانات انحرافی در جامعه در موقع لزرم استفاده کرد.

 

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سید محمد باقر اقایی 87/12/9:: 9:48 عصر     |     () نظر
درباره
صفحه‌های دیگر
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
جلوه او
جاءالحق و زهق الباطل
آیت الله خامنه ای
آکادمی مطالعات ایرانی
اسلامیکا
اطلاعات حکمت و معرفت
المیزان
اندیشکده یقین
انجمن ایرانی تاریخ
انجمن منطق ایران
انجمن علمی - پژوهشی تاریخ
انجمن جامعه شناسی ایران
انجمن مطالعات تاریخ شفاهی ایران
انجمن زنان پژوهشگر تاریخ
بانک اطلاعات نشریات کشور
بنیاد دکتر محمود افشار
بنیاد دکتر فردید
بنیاد حکمت اسلامی ملاصدرا
بنیاد دائره المعارف اسلامی
بنیاد بوعلی سینا
بنیاد پژوهشهای اسلامی
بنیاد اندیشه اسلامی
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
بنیاد دکتر افشار
بنیاد دکتر حسابی
پایگاه اطلاع رسانی نقشه راه
پایگاه تاریخی میر طاهر حسینی
پژوهشگاه علوم انسانی
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی
پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات
پژوهشکده تاریخ علم
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
پژوهشکده تحقیقات اسلامی
پژوهشکده باقرالعلوم(ع)
راهنمای فلسفه در اینترنت
دیوان شعرا
رضا داوری اردکانی
رحیم پور ازغدی
حجره طلبگی
دائره المعارف بزرگ اسلامی
کتابخانه تبیان
سایت علمی نخبگان جوان
دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران
فلسفه نو
کتابخانه دیجیتال نور
مجلات تخصصی نور
مجمع عالی حکمت اسلامی
مجله سمات
هم اندیشی
علم دینی
وبلاگ نویسان ارزشی
سایت تخصصی تاریخ اسلام
فلسفه و عرفان اسلامی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
علوم اجتماعی اسلامی ایرانی
کانون اندیشه جوان
تاریخ نوشت(دکتر عبدالله ناصری طاهری)
ترجمان
دکتر ابراهیم دینانی
دبیرخانه انجمن های علمی حوزه
دانشگاه و فرهنگ
دکتر مهاجرنیا
مرکز تحقیقات امام علی(ع)
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
موسسه مطاعلات تاریخ معاصر ایران
موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
مرکزتحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی
موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) روابط
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
عبرت پژوهی تاریخ
فرهنگ امروز
حکمت نوین اسلامی( خسروپناه)
علوم اجتماعی اسلامی ایرانی
فرهنگستان زبان و ادب پارسی
فرهنگستان علوم اسلامی قم
پژوهشگاه دانشهای بنیادین
طاقچه
چوک
فلسفه شریف
دکتر حسینعلی نوذری
دانشنامه جهان اسلام
بنیاد سمات
شورای گسترش زبان وادبیات فارسی
کنگره پیشگامان پیشرفت
فتوح اندیشه
فرزند ازادی
علی صفاری حائری
فلسفه علم هگل
کتابخانه ملی ایران
کتابخانه مجلس شورای اسلامی
مطالعات میان رشته ای در علوم انسانی
موسسه شیعه شناسی
مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی
مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی
مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما
معرفت
موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
نقشه راه
Institute of Historical Research (IHR)
The Center for Teaching History with Technology
Islamicwisdom
socialhistory
social science reaserch network
jstor
ProQuest
آرشیو یادداشت‌ها